Veteranii razboiului de pe Nistru sunt nemultumiti ca nu-si pot privatiza apartamentele

Veteranii razboiului de pe Nistru sunt nemultumiti ca nu-si pot privatiza apartamentele primite “cadou” de la primarie. Cum suntem in preajma alegerilor ma gandesc putin mai profund la aceste proteste, si ma intreb: oare care o fi miza lor? Dupa ce Dorin Chirtoaca a facut o miscare gresita din punct de vedere politic – cred eu ca si din punc de vedere al eficientei – mutand traseele microbuzelor din Chisinau, vin acum cei ce au primit casele de la primarie si vor sa le cumpere. In primul rand ca nu se poate legal – banii au fost dati cu imprumut de Uniunea Europeana, tocmai ca sa nu stea in strada, iar conditia a fost sa nu le vanda primaria pana nu sunt achitate integral.

Am o mica problema cu protestatarii: oare nu era mai bine daca nu li se dadeau case de la primarie? Adica daca mi-ai dat un deget, vrei acum toata mana, sau cum? Iar daca tot suntem demni urmasi ai lui Ion Creanga si ne cautam dropul cu sare, protestatarii au si ei o problema in prag de alegeri:

“Copii nostri raman pe drumuri daca noi murim..”

Daca asta nu e manipulare, sunt eu popa – asa ar zice un neam de-al meu mai hatru. Nu stiu toate dedesupturile dar stiu ca in prag de iarna nu iti arde de proteste pe baza fricii ca ai sa mori curand. Pe de alta parte, am o probelma cu transportul public, care oricat se zbate Dorin Chirtoaca sa ma convinga ca am sa retin 10 sau 20 de rute doar daca vrea el, nu-l cred. Iar asta nu pica bine inainte de alegeri, domnule primar!

Alegeri in Moldova

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *