Transfer rapid de bani intre România şi Republica Moldova

Relatiile dintre Romania si Republica Moldova devin din ce in ce mai stranse, plecand de la faptul ca multi dintre moldoveni incep sa se simta romani si pana la ajutorul acordat de Romania Moldovei prin gazoductul Iasi Ungheni. Iata doar un salt calitativ in constiinta moldovenilor, la recensamant: 56,82% moldoveni, 23,18% români, 7,62% ucraineni, 5,46% ruși, 3,89% găgăuzi. Adica romanii au devenit cea ma importanta “minoritate” din Republica Moldova! Este in salt extraordinar, daca ne gandim ca in 2004 aveam doar 2 % dintre cetatenii nostri care se considerau romani.

Transfer rapid de bani intre România şi Republica Moldova

Acum sa vedem inca un lucru imbucurator, transferurile de bani intre Romania si Republica Moldova se vor face mai usor incepand cu 1 ianuarie 2015, prin Posta Romana. Taxa va fi de doar 3,7% , simtitor mai mica decat pana acum. Transferul de bani se va face in sistem electronic, deci mult mai rapid. O parte si mai buna este faptul ca moldovenii vor putea primi lei moldovenesti sau euro. Cursul de schimb va fi stabilit de Posta din Republica Moldova.

Sa speram ca lucrurile vor merge din bine spre mai bine, cine stie ce bucurii ne vor astepta in anul acesta. Ar fi un mare pas inainte sa vedem cat mai multe firme mixte, caci intre cele doua tari exista destule afinitati, iar faptul ca limba si istoria ne leaga atat de strans pot aduce beneficii pe ambele maluri de Prut. Sa asteptam sa vedem ce se va intampla pe plan politic in Moldova, daca vor reusi cele trei partide pro-europene sa faca ceva sau daca sperantele de libertate se vor spulbera odata cu noul guvern de la Chisinau.

Unirea cu Romania

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *