Teoria ce ar putea zgudui Moldova

Se stie deja ca portalul nostru nu raspandeste stiri sau idei care nu pot fi sustinute stiintific, de aceea banuiesc ca nu vom fi intelesi gresit prin acest demners ce ar putea zgudui din temelii teoria “moldovenismului”. Exista deja dovezi incontestabile despe modul in care Dacii isi denumeau cetatile – Dava [ dave ], iar documentele istorice ne dezvaluie cateva dintre ele: Acidava – judetul Olt, Aedava in sudul Dunarii, Arcidava in Caraș-Severin, Buridava in judetul Valcea, Comidava in judetul Brasov, Marcodava in judetul Mures, Piroboridava in judetul Galati, Ramidava in judetul Brasov si lista poate continua.

Pornind de la logica, unii istorici sunt de parere ca de fapt numele de Moldova provinde de la numele unei cetati dacice – Moldava. Nu este nici greu de imaginat si nici greu de crezut, este chiar posibil in proportie de 90%. Daca consideram ca cele doua cetati dacice, Tamasidava si Zargidava din judetul Bacau ar putea fi un indiciu al faptului ca partea de nord a Moldovei a fost mai bine pazita cu cetati, fapt demonstrat chiar de lunga istorie a Moldovei de la infiintare ca stat feudal, putem aprecia ca numele de MoldDava este mai mult decat plauzibil.

Iata ca pe langa dovezile incontestabile ale existentei dacilor pe intreg cuprinsul României Mari, la care am putea adauga si recentele descoperiri din biblioteca Vaticanului care demonstreaza ca limba dacilor era raspandit ainclusiv in Imperiul Roman si ar putea sta la bazele limbii latine, exista sanse mari de a demonstra in curand chiar si celor mai “indaratnici” ca moldovenii sunt daci deci -Români.

Dacii

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *