Studentii moldoveni vor pleca in SUA

O veste buna a sosit astazi de la Washington pentru studentii din Republica Moldova: SUA a suplimentat locurile disponibile pentru studentii moldoveni cu cele ce erau destinate Federatiei Ruse. Iata ca desi bazata pe un fapt nu tiocmai placut,criza din Ucraina, vestea prinde bine moldovenilor ce vor sa studieze peste ocean. Ca de obicei can d ceva merge prost intr-o directie apare si ceva bun in alata. Acum studentii moldoveni vor putea studia la universitati de renume din Statele Unite ale Americii, iar in acest fel multe oportunitati vor apare pentru acestia, incepand de la cunoasterea limbii engleze si pana la oportunitati de angajare.

Burse pentru moldoveni in SUA

Prin programul Future Leaders Exchange studenti din intreaga lume beneficiau de burse in Statele Unite ale Americii, iar acum rusii au refuzat sa mai trimita studenti, sau poate ca americani au facut sa para asa, insa cert este ca prin eliminarea studentilor din Rusia s-au suplimentat locurile pentru studentii din Republica Moldova.

In afara de studentii moldoveni vor mai beneficia de suplimentari si studentii din  Ucraina, Georgia si Armenia. Teoretic eu cred ca Vladimir Putin se teme ca se va confrunta cu problemele pe care le are acum China dupa revenirea Hong Kong-ului, viata in democratie poate aduce surprize neplacute in dictatura. Orcare ar fi adevarul, 200 d elocuri in plus nu strica, sa ne bucuram de oportunitate si sa sa profitam de ea. Sprijinul acordat de americani Republicii Moldova creste de la an la an si de la luna la luna, atata timp cat ne indreptam cu pasi siguri spre democratie.

studenti moldoveni

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *