Rusia ameninta din nou

Rusia joaca un joc perfid desi la prima vedere pare a fi prostesc. Recent a anuntat ca este ingrijorata de faptul ca Ucraina primeste sprijin militar din vest, deci pentru cine are putina judecata aceasta inseamna cam asa: noi rusii vrem sa rupem Ucraina in bucati, dar voi vestul va opuneti, deci ne simtim amenintati! Desi chiar si presedintele Belarusului l-a avertizat pe Putin ca jocul sau e sortit esecului, caci daca e sa ne refacem granitele istorice, Rusia ar trebui dezmembrata, mari teritorii putand fi revendicate de Mongolia sau China. La fel si Japonia ar putea avea pretentii, nu mai zicem de Germania.

In curand vine iarna, ceva se va schimba cu siguranta in Europa. Nu cred ca Vladimir Putin va reusi sa se abtina si sa nu taie gazul Ucrainei si Moldovei, iar asta ar duce evident la o criza in vestul Europei. Tara vecina sta binisor, are rezerve si mai mult decat atat, cu putina economie se poate servi din rezervele proprii pan al aprimavara. Deja Ucraina a anuntat ca este posibil sa exporte mai putina energie electrica in Moldova, deci prea mult de asteptat nu avem pana la o criza energetica [ de mici proportii speram noi ].

Cum Putin nu pare sa doreasca nici retragerea din Crimeea dar nici stabilizarea situatiei din estul Ucrainei – mai nou se incearca deschiderea unui nou focar la Harcov, este posibil sa asistam la o escaladare a situatiei la sfarsitul acestei luni sau inceputul celei viitoare.

militari-rusi-in-Ucraina

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *