Roman Vanzuryak vrea trupe noi

Roman Vanzuriak vrea sa trimita tinerii sa lupte cu trupele sovietice si cu separatistii din estul Ucrainei, insa nu s-a gandit nimeni sa ceara si ceva drepturi pentru ca romanii se sacrifica pentru a apara o tara din care nu vor sa faca parte. Ca nu se poate ca azi sau maine Cernautiul sa revina la patria mama este una, dar sa nu iti respecte dretul de a vorbi in limba materna dar sa iti ceara sa mergi la razboi e alta treaba.Banuiesc ca stiti deja ca populatia din Cernauti nu vrea sa mearga obligatoriu la razboi, insa se pare ca nici Kievul dar nici guvernatorul Roman Vanzuryak nu sunt interesati de ce vor cei din regiune.

Chiar daca nu e treaba noastra [ zic unii, eu cred ca este, caci pana la urma in zona Cernauti traiesc moldoveni = romani ], se pare ca Ucraina nu a inteles prea bine lectia primita de la Vladimir Putin, chiar daca sunt sustiunuti de comunitatea internationala, au mari sanse sa devina o tara ata de mica, incat sa nu mai conteze decat geo-strategic, in estul Europei.

Cum se va sfarsi conflictul dintre populatie si autoritati nu stiu, depinde daca mpldovenii sunt la fel de rezistenti ca ucrainienii de pe EuroMaidan! Prea bine nu ca fi oricum, caci indiferent de final, ucarinienii nu vor uita repede ca romanii nu prea au vrut sa lupte pentru tara in care stau de ceva vreme, cu gandul la unire.

Roman Vanzuryak

Роман Ванзуряк – Roman Vanzuryak

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *