Rezultat final la votul din 2 noiembrie

Chiar daca nu este ora inchiderii urnelor si chiar daca mai sunt cetateni care trebuei sa mearga la vot rezultatul final al alegerilor din turul I este clar: Victor Ponta are 40% iar pe locul doi este Klaus Iohannis cu circa 30 %. Daca ma intrebati pe mine ce va fi la votul final din turul II va zic acum: Klaus Iohannis va fi presedinte al Romaniei! Cum? Iata un calcul simplu legat de modul in care s-a votat azi in turul I al alegerilor prezidentiale din Romania:

Victor Ponta – 39%
Klaus Iohannis – 31%
Monica Macovei – 9%
Calin Popescu Tariceanu – 3,5%
Elena Udrea – 3%

Deci voturile lui Calin Popescu Tariceanu se vor duce la Victor Ponta ce va urca la 43 % maxim, restul se vor indrepta asa cum era de asteptat catre dreapta, adica Klaus Iohannis. Avem deci 31+9+3 = 43% la care se adauga o parte mare din cei 14 % ce nu au fost pusi in statistica de mai sus.

Interesant est ece s-a intamplat in Republica Moldova unde au votat doar cei ce au documente romanesti – pasaport sau al act de identitate romanesc [ deci minoritatea celor ce au dobandit cetatenia ], dar mai ales la Balti de exemplu – a fost coada! Aproape 10 mii de moldoveni au votat, teoretic sunt pe locul 1 la categoaria Diaspora. Din pacate cum aici a fost prezent doar Victor Ponta, cred ca va iesi pe locul 1 in Moldova domnul premier.

Victor Pona si Moldova

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *