Republica populara Lugansk

Valerii Bolotov nu mai este de acum presedinte in Republica populara Lugansk , ieri un convoi de blindate rusesti a fost anihilat dupa ce a trecut granita cu Ucraina, insa eu tot nu inteleg ce vor rusii in acest moment, de sunt dispusi sa primeasca sanctiuni dupa sanctiuni, dar nici nu cuceresc Ucraina, dar nici nu pleaca de acolo. Rubla ruseasca e in scadere de o luna si ceva in mod constant, bancile din Rusia sufera lovitura dupa lovitura, occidentul este dispus din ce in ce mai mult a sprijine Ucraina si Republica Moldova. Deci care e planul lui Putin?

Mai mult ma mira pozitia unor moldoveni, care transforma disputa Rusia Ucraina cu una moldoveneasca. Vad mereu pozitii pro Moldova Mica – adica o moldova restransa la granitele actuale – daca nu ceva mai mica, caci Transnistria e pe cale de despartire totala. Multi imi spun: nu vreau in occident, e asa de bine acum la mine-n tara incat nu vreau sa schimbam nimic. Oare? Dar unde doresc sa ajungem, in Republica populara Lugansk ?

Mitul imperialistului roman e atat de adanc inradacinat, incat poti crede ca ori explozia de la Cernobîl, ori soarele prea arzator din ultimii ani au afectat neuronii unora. Altii insa nu invata nici din istorie: Belgia a fost nimicita in Primul Razboi Mondial tocmai pentru ca era neutra! De ce se vad toti moldovenii anti-UE in postura Elevetiei? Imi scapa oare ceva? Ma aflu cumva in Republica populara Lugansk si nu in Moldova?

Republica populara Lugank

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *