Republica Populara Balti deocamdata doar pe net

Daca nu v-ati dat seama pe cine au votat locuitorii din Balti si ce urmeaza sa se intample in Republica Moldova, acum cred ca realizati mai usor. Odata cu Renato Usatii in fruntea orasului au aparut ca ciupercile dupa ploaie unificatorii rusi. Momentan sunt doar pe internet, insa garantez ca in curand o sa-i vedeti si pe strada. Asa va lua nastere cu adevarat Republica Populara Balti din Moldova! Credeti ca suntem departe de Lugansk si Donetk? Ma indoiesc, iar ce ma doare mai tare este ca exact cei de urla ca romanismul nu e bun, propaga rusismul!

Republica Populara Balti  deocamdata doar pe net

Unde putea sa-si faca mai bine aparitia noua republica daca nu pe site-ul rusesc Vkontakte, unde isi fac veacul majoritatea moldovenilor, sau pe odnoklassniki.md, iar de la initiativa de pe net si pana la sprijinul primarului pro-rus mai este doar un pas. Va este clar ce gandesc o parte din locuitorii din Balti: oras rusesc, nu romanesc! Asta viseaza si nu m-ar mira ca pana la iarna sa se si intample, mai ales ca deja noii lideri de la Balti au de gand sa faca un referendum in noiembrie.

Ce vor cei de la Balti? Autonomie locala, ceva gen Transnistria de fapt, ca si asa Moldova e prea mare ca sa poata fi gestionata de la Chisinau, eu propun mai mult, sa o facem o tara de autonomii. Evident propun la Chisinau infiintarea a cel putin trei autonomii, pe cartiere. De ce? Pai avem o autonomie gagauza de 145.000 de oameni, Balti are tot atatia locuitori, de ce Chisinaul nu ar avea trei autonomii cu un numar dublu de locuitori? Autonomia Ciocana, Autonomia independenta si suverana Botanica? Eu zic ca se poate, daca vrem cu adevarat – vom avea 32 de autonomii mai mici si 3 mai mari, in total 35. Fiecare cu parlament, cu tot ce trebuie. Hai ca avansam, nu stam pe loc!

Steagul de la Balti

Republica Populara Balti deocamdata doar pe net

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *