Pica guvernul Maia Sandu

S-a rupt lantul de iubire, se pare ca cei de la ACUM raman pe dinafara, primul s-a dus Andrian Nastase, a venit si randul Maiei Sandu. Marul discordiei? Primaria Chisinaului care a revenit PSR-ului prin Ion Ceban in detrimentul lui Nastase, apoi procurorul general, care evident ar trebui sa fie tot sub mana lui Igor Dodon. Cum Maia Sandu s-a aratat mai cocos decat era cazul, motiunea de cenzura a fost pusa si ce sa vezi? Saptamana viitoate vom vedea guvernul ACUM-istilor la pamant. Vin socialistii la putere sau alegeri anticipate?

Pica guvernul Maia Sandu prin motiune de cenzura?

Parerea mea este ca o sa o dea la pace, pentru ca PSRM are 35 de mandate, deci insuficiente sa o debarce pe Maia Sandu, care are in schimb doar 26 de mandate, insuficiente ca sa guverneze. Mai sunt cele 7 mandate ale lui Sor si 30 ale PDM-ului. Singurii care conteaza in ecuatie sunt cei de la PDM, doar ca nimeni nu vrea sa faca alianta cu ei.

Asadar ce sanse sunt sa pice guvernul Maiei Sandu prin motiune de cenzura? Aproape de zero, desi o negociere cu PDM si PSRM pe acelasi principiu ca si negocierea blocului ACUM ar putea sa le strice planurile actualilor guvernanti [ ma refer la ACUM, aflat inca la guvern ]. Avem in Parlament 3 partide cu mandate aproximativ egale, cativa independenti care nici macar nu se pun in discutie si cei de la Sor care au zis ca nu fac aliante. Asadar ce va urma? Nimic zicem noi, sau sa asteptam si sa vedem zic cei care ne citesc.

Guvernul Maia Sandu

Pica guvernul Maia Sandu prin moțiune de cenzura?

UpDate 12 noiembrie: a picat guvernul, a ramas Dodon!

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *