PCRM nu va mai fi primul pe lista la alegeri

Pentru prima data de pste 10 ani partidul condus de Vladimir Voronin nu va mai fi primul in pregferintele moldovenilor, iata ca popularitatea sa a scazut la aproape 25%, ceea ce ma face sa cred ca suntem pe drumul cel bun. Daca de la 39 cu cat era creditat partidul comunistilor din Moldova, a scazut la 25% si este in contiunau ascadere, inseamna ca deja populatia a inteles riscul votului cu secera si ciocanul, iar 75% din populatie nu-i mai vrea pe comunisti la putere.

Nici restul partidelor nu stau stralucit, PLDM abia daca se poate apropia de 20%, guvernarea erodand mult din partidul condus de Vlad Filat. Probabil ca lupta sa cu Dorin Chirtoaca il va costa scump pe afaceristul din tara noastra. Daca tot e vorba de partide pro-europene, de ce sa te lupti cu ele in loc sa te razboiesti cu PCRM sau cu Dodon? Parca vad ca Anti Mafia va lua ceva voturi de data asta!

Daca e sa ne uitam in gradina celor de la PD, si aici scaderile sunt vizibile, un 10% ar fi cam tot ce ar obtine, deci pana acum avem 25% +20 +10 = 55%. Restul de voturi s-ar duce la Partidul liberal, cam 8 % iar in rest se pare ca avem indecisi, sau si mai rau, adeptii lui Dodon, sau a altor partide de culise. Cam mare diferenta de indecisi , cei 37 % care pot inca inclina balanta in orice directie ar trebui convinsi rapid sa “adere” si ei la Europa!

Pana acum insa avem o certitudine: PCRM este pe panta descrescatoare, ceea ce e bine, in rest totul depinde de cine va reusi sa ne convinga ca stie ce vrea, ca poate si ca a inteles ceva din ce s-a intamplat pe 7 aprilie la Chisinau.

Liderul PCRM Vladimir Voronin a mentionat in discursul sau

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *