Orasul Novoazovsk a fost cucerit de rusi

Ieri totul parea o gluma, astazi orasul Novoazovsk a fost cucerit de rusi si in curand vom asista la cucerirea celui mai important punct strategic din sud-estul Ucrainei, Mariupol. In timp ce trupele ucrainiene incearca sa (re)cucereasca orasul Donețk, rusii ataca in sud. Nu vad cu ochi buni soarta ucrainienilor din estul tarii, cred ca in maxim o luna zona va fi in mainile rusilor, iar cel tarziu in noiembrie vom vedea inca un referendum pe plaiurile ocupate. Evident ca vom avea tot 99% pentru alipirea la Rusia.

Vreti sa spuneti ca sunt pesimist, alarmist sau ca anticipez lucruirile? Mai traim si mai vedem, pana acum cam tot ce am prezis s-a intamplat, iar Molodva care se bucura ca primii metri cubi de gaz au sosit sin Romania, sa nu uite ca nici vecinii nu sunt 100% independenti energetic, asa ca pana vor sosi gaze din Suedia sau Norvegia prin gazoductele europene in Moldova, mai avem de asteptat.

Daca deja lucrarile la gazoductul South Stream au fost stopate, poate ca totusi Rusia nu va opri gazele la iarna in proportie de 100%, insa asta depinde de cat de mult reusesc rusii sa pompeze in Germania prin partea de nord. Banuiesc ca nu ati uitat ca exista deja Nord Stream, gazoductul ce pleaca din Rusia si ajunge in Germania! Iar Europa ia gaze dupa cum urmeaza: din Rusia aproape 30%, din Norvegia cam tot atat, din Algeria, Qatar si alte cateva surse nesemnificative, utilizate in special de Olanda si Marea Britanie. Viitorul nu suna chiar asa de bine, cel putin de unde ma uit eu la el!

Trupe rusesti la Novoazovsk

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *