O plimbare in Transnistria

Acum un an am vrut sa mergem in Ucraina la mare, in Ialta, Deci vrei nu vrei trebuia sa trecem prin Transnistria, iar cum auzisem suficiente povesti despre peripetiile moldovenilor prin teritoriile ocupate de rusi, am decis sa mergem cu autobuzul, desi distamta destul de mare, in plina vara nu parea sa fie decizia perfecta. Cu noapte ain cap am mers la autogara, ne-am suit in autobuz si hal la drum. Prima oprire, frontiera dintre Moldova si Transnistria. In afara de timpul pierdut si toaleta din camp, totul a mers destul de bine. Urmatoarea oprire la Tiraspol, unde intreg autobuzul s-a incarcat cu cognac de la un magazin ce parea a astepta turistii moldoveni.

Prima surpriza in Transnistria

Ajunsi la vama dintre Transnistria si Ucraina am avut o prima surpriza, granicerii separatisti au grupat tinerii ce nu aveau inca stampile in pasaport si au inceput sa le ceara cate 10 sau 20 de dolari, pentru ca nu figurau in baza de date si asa se plateste taxa daca ai pasaport nou. Tinerii fara experienta, plateau fara sa zica nimic, crezand ca asa e legea. Legea junglei desigur, am aflat ca asa patesc toti tinerii nostri ce fac cunostinta cu vamesul transnistrean.

In vama era si un roman, asta mai bine nu venea cu noi, l-au chinuit de nu va imaginati, ca de ce nu are aia, ca de ce pleaca si unde se duce. pana la urma i-au luat 30 de dolari si l-au lasat sa plece. Dupa o ora de stat prin vama, iar la drum, catre Ialta. Am jurat sa ocolesc Transnistria chiar daca asta ar insemna sa dublez orele de drum.

Moldava-Transnistria

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *