Novorossia – Rusia noua nu va mai exista

Daca ar fi sa ascultam zvonurile recente, se pare ca planului lui Putin de a inventa Novorossia a esuat si nu mai este de actualitate. Coroborat cu joaca din Transnistria, se pare ca dupa greseala pe care separatistii pro-rusi au reusit sa o faca si sa doboare avionul din Malaezia, cu majoritatea pasagerilor olandezi, planurile lui Putin se cam destrama. Cum nu ar ede gand sa renunte la Crimeea, iar lupta cu Ucraina e in plina desfasurare, undeva trebuiea sa cedeze, si a cedat tocmai la planul sau legat de Novorossia.

La fel de penibil era si planul legat de Uniunea Vamala, o alianta care nu exista sau care exista oricum informal, caci tarile prietene cu Vladimir Putin oricum au regim prefernetial in comert, iar cele ce nu sunt prietene, oricum pierd. Ce va face Kremlinul in continuare este greu de inteles, nici europenii parca nu vor sa-si ia gazul de la americani, dar nici Putin nu vrea sa ramana doar cu Crimeea si Ucraina destabilizata, mai ales ca deja e clar, cele trei tari nu s-au speriat si vor fi mai aproape de Bruxelles si mai departe de Moscova.

Vrem sau nu, granita NATO a ajuns la limita Federatiei Ruse, ca vor vinde francezii armament de ultima generatie si ca la Sevastopol se va intari flota rusa, nu mai are nicio importanta. Mai mult ma ingrijoreaza venirea partidului lui Vladimir Voronin la conducerea Moldovei, lucru aproape cert. Iar asta va fi chiar o lovitura sub centura data poporuli tarii noastre.

Vladimir_Putin_Novorossia

Novorossia – Rusia noua nu va mai exista

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *