Noi sanctiuni impotriva Rusiei si efect zero

Noile sanctiuni impotriva Rusiei au efect zero daca nu socotim si caderea rublei, care oricum in situatia data nu inseamna mare lucru, cand rusii nu-si prea propun nici sa importe si nici sa exporte mare lucru, in schimb la iarna credem noi ca europenii vor ingheta putin, poate cu exceptia germanilor si austriecilor. Desi pare ca Vladimir Putin da un pas inapoi, de fapt se pregateste sa faca doi inainte, deja Plonia primeste cu 50% mai putin gaz, iar Romania are doar impresia ca va trece peste iarna fara greutati, pe baza acumularii de gaze din productia interna.

Ma intreb de ce nu se impun sanctiuni care sa-i “arda” pe rusi, de genul excluderea din sportul international, la fotbal, gimnastica, etc. Sa vezi atunci cum “explodeaza” situatia in Rusia. OK, nu mai dam bani cu imprumut, ei si? O sa planga Putin sau Rusia? Vor lua de la Chinezi, aia au bani cu nemiluita si nu stiu ce sa faca cu ei. Nu se mai plimba nu stiu care deputat sau prieten personal a lui Putin, o sa faca asta Ucraina sa-si recapete Crimeea sau va avea ea gaz la iarna? Nu prea cred.

Sa speram ca Republica Moldova va reusi sa treaca peste iarna ce vine, daca nu eu plec la prieteni in Elvetia, la ei e cald si bine, revin la vara pe acasa, sa vad facturile la gaz! Poate ca mergeam in Romania, insa cand am auzit lista de viitori candidati la presedentie, am decis sa sar peste tara sora – frate – cumnat sau mama, sa aterizez la rudele mai indepartate [ prin alianta ], caci asa e mai bine pentru toti!

putin-gaz

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *