Moldovenii din Italia

Italia este tara cu cei mai multi moldoveni plecati din tara, poate mai multi decat in Rusia. Din informatiile gasite de noi, mai mult sau mai putin oficiale, in Itlaia se gasesc peste 400.000 de moldoveni pelcati incepand din 1990 si pana astazi. Peste 10% din muncitorii din Italia sunt emigranti, cea mai mare comunitate fiind evident cea romana, dar desi autoritatile spun ca au inregistrati in jur de 100.000 de moldoveni in Italia, numarul mare de persoane care ne scriu si ne spun ca nu sunt legal inregistrati, iar o alta parte au pasaport romanesc ne fac sa avem certitudinea ca vom gasi peste 300.000 de moldoveni plecati la munca in Italia.

Viata unui emigrant din Moldova in Italia este de obicei foarte grea, chiar daca o parte din ei au gasit de munca, de obicei moldovenii vin aici cu toata familia, iar o femeie ce munceste la curatenie sau are grija de un batran, are in grija inca trei sau patru membri de familie. Barbatii gasescv foarte greu de munca, avand in vedere ca cei mai multi isi cauta de lucru cu ziua, in constructii, sector aflat acum in plina recesiune in Italia.

Ambasada Moldovei in Italia

Multi moldoveni aflati in Italia au nevoie de servicii consulare, iata de ce am decis sa va oferim adresa Ambasdei: Via Montebello, nr. 8, 00185 orasul Roma. Pentru relatii telefonice sunati la numarul + 39 06 47824400 intre orele 10.00 – 12.00 si 14.00 – 16.00.

Pentru cei ce nu stiau inca, Italia a descis de ceva vreme o Ambasada la Chisinau. Adresa Ambasadei Italiei la Chisinau este: Str. Vlaicu Pircalab, 63 – MD-2012, Chisinau. Iata ca acum aveti informatiile necesare, asteptam si intrebarile pentru a completa cat mai curand site-ul cu date utile.

Moldoveni in Italia

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *