Moldoveni in Padova

Moldovenii au inceput sa plece masiv in Italia inca din anii ’90, ajungand in acest moment una dintre cele mai numeroase comunitati din zona orasului Padova. Recent am primit cateva scrisori de la un grup de moldoveni din Padova, prin care ne anuntau prezenta lor pe portalul Italia, gazduit de cei de la 4eu.Info. Vestea ne-a bucurat peste masura, maia les ca ne-au rugat sa organizam noi un grup pe FaceBook pentru ei, pentru ca pana acum singurul loc de intalnire virtual era ata de cunoscutul Odnoklassniki.MD, desi acum se pare ca se doreste mutarea catre ceva mai european, sa zicem asa.

Moldoveni in Padova

Pentru a intra in legatura ci moldovenii din Padova pe FaceBook e suficient sa-i cauti, ii gasesti foarte usor, iar daca nu, intreaba si o sa-ti dam noi adresa lor. Cand am pornit proiectul 4MD, am promis ca ne vom ocupa si de moldovenii din diaspora, iata ca be tinem de cuvant, speram noi sa va facem o bucurie. Am inteles de la cei ce ne-au scris ca in curad vor sa-si faca si un site, noi promitem sa le punem la dispozitie la un pret foarte mic unul pe hostingul nostru.

Pana la reintalnirea viitoare va asteptam cu propuneri, chiar cu stiri din Padova, sau din oricare alta localitate din Italia sau chiar din lume. Chiar daca guvernul ar dori sa revenim acasa, pana acum nu prea sunt conditii pentru a veni si a trai decent in Moldova, mai ales daca nu ai o bruma de bani cu care sa poti incepe ceva pe cont propriu.

Moldoveni in Padova

Moldoveni in Padova

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *