Moldova condamnata la CEDO pentru extradarea cetatenilor turci

Moldova a fost condamnata la CEDO pentru extradarea cetatenilor turci in data de 6 septembrie 2018. Era de asteptat, doar ca unii nu intelegeau inca trocul facut de Igor Dodon cu presedintele turc: imi dai oponentii iti repar presedentia. OK, o sa dam banii si am mai luat o palma peste obraz [ de fapt nu noi, cei care au permis asa ceva! ]. Reamintim ca cei sapte profesori au fost ridicati si trimisi la Ankara fara niciun proces, fara o examinare prealabila a cazului, etc.

Moldova condamnata la CEDO

Se stie ca in cazuri politice cetatenii straini sunt intrebati unde vor sa fie extradati, dar in cazul de fata s-a ales trmiterea in puscariile din Turcia. Care era greseala lor? Ca se opuneau presedintelui, Erdogan. Acum este la fel de evident ca desi banii au venit de la presedintele Recep Tayip Erdogan, care a venit si la inaugurare, Dodon nu va recunoaste niciodata ca a facut un troc. Dar nici nu va avea cum sa explice de ce nu a respectat uzantele internationale.

Acum sa vedem daca Ilan Sor a parasit Moldova, unde a ajuns si cine il va extrada inapoi in Moldova. Este evident ca asa cum Rusia nu-l trimite pe Usatii la Chisinau, nu o sa-l revedem prea curand nici pe Sor. Moldova trece prin clipe grele, evident speram sa nu o vedem alaturi de Georgia cu Abhazia si Ostetia, dar sa ne pastram speranta. PS: goana asta dupa neutralitate inseamna de fapt ai nimanui, la mana oricui. A se vedea vecinii nostri ucarinieni.

Extradare cetateni turci

Moldova condamnata la CEDO pentru extradarea cetatenilor turci

Facebook Comments

Informatii recente:

  • Nu sunt informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *