Instabilitate sau normalitate in Moldova?

Ieri teoretic s-a terminat criza politica din Moldova, alianta PSRM+ACUM a fost in sfarsit parafata. Chiar daca Curtea Constitutionala a decis ca ieri Parlamentul Republicii Moldova s-a intrunit ilegal. De ce au asteptat PSRM-istii si ACUM-istii ultima zi ca sa ne spuna ce se stia de mult? Probabil ca nu le place linistea in tara. Era evident ca se vor alia, pentru ca au mai fost aliati si in trecut, iar politicianul isi mai schimba parul, partidul, dar naravul niciodata.

Instabilitate sau normalitate in Moldova?

De ce este periculoasa miscarea lui Dodon si nescotoirea deciziei Curtii Constitutionale? Pentru ca am creat un precedent. De luni putem spune ca aceasta instanta CCRM nu mai are nicio valoare. Daca ieri am putut sterge cu buretele decizia curtii, de ce sa nu o facem de fiecare data cand nu ne convine deciza ei? La ce bun am mai creat-o? Doar ca sa justificam cum vrem noi actiunile noastre cand ne convine si cand NU, sa o lasam sa-si bata gura de pomana?

Evident ca nu sunt multumit de schimbarea drumului european, dar asa e politica, nu votezi cum trebuie, suporti consecintele. Am zis imediat dupa alegeri ca PSRM Se va alia cu ACUM, asta e politica si nu am cum sa nu ma supun. Insa sa incalci o decizie a CCRM nu mai e ok deloc. Nu asta au votat moldovenii. Ce va fi saptamana viitoare? Probabil o noua cadere a leului moldovenesc timut la un curs artificial. Ruperea de facto a relatiilor cu Uniunea Europeana si partenerii occidentali, chiar daca nu se va declara asta oficial.

Al cui joc s-a facut ieri? Pai sa ne gandim cine a plecat la Moscova? Mai sunt dubii ca drumul Moldovei catre Rusia este de azi incolo drept? Eu zic ca NU. Maia Sandu si-a vazut visul cu ochii, va fi prim-ministrul Moldovei, Dodon a reusit sa ia in sfarsit fraiele ministerelor de baza ale tarii [ era de asteptat, au luat cele mai multe voturi! ], iar rolul lui Andrei Nastase nu l-am aflat inca.

Moldova dupa alegeri

Instabilitate sau normalitate in Moldova?

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *