Homo politicus in Moldova

Cand am zis ca politica este o chestie murdara in proportie de 100% mi-au sarit in cam prietenii ca poate am exagerat procentul. De cand au aparut rezultatele alegerilor s-au vehiculat in presa tot felul de scenarii, desi noi am scris imediat ca singura alianta previzibila este cea PSRM – ACUM. Am si explicat ca Dodon si Maia Sandu impreuna cu Andrei Nastase au mai pus batista pe tambal, deci este evident ca o vor face iarasi. In replica ni s-a explcat cum Plahotniuc va face el alianta cu pro-rusii, ca ACUM-istii au jurat pe cravata de pionier ca nu se vor alia cu Dodon, etc.

Homo politicus in Moldova

Ce am invatat din lectia de ieri? Ca intradevar Homo politicus in Moldova inseamna sa dezinformezi. Situatia in Republica Moldova nu este tocami usoara, pe de o parte avem doua partide care au creat majoritatea, dar au creato la limita, in ultima zi [ dupa CC mai tarziu – opinia noastra este clara, o luna e luna calendaristica, la fel ca si anul sau ziua, ora.], dar este clar ca alianta nu reprezinta vointa poporului, care isi dorea in proprtie de peste 60% un drum european. Avem doua guverne paralele, ceea ce nu e tocmai ok. Unul este sustinut ce CC [ Curtea Constitutionala – care ne place sau nu, este cea care decide legal in orice tara democratica sau nu ].

Asadar pe langa dezinformarile de la toate partidele, se pare ca la noi in Moldova a decis Moscova. Asta e, vom suporta consecintele, iar daca vom avea federalizare si un nou parcurs antieuropean, sa ne fereasca Dumnezeu de ce ar putea urma – ma indoiesc ca cei peste 60% care au votat pentru vest se vor multumi acum cu estul.

Va pati ceva Plahotniuc? Posibil ca nu, va fi liber ori in Moldova ori undeva prin lume, asa cum este si Shor sau Usatii. Economia? Nesustinuta 100% de europeni va cadea si noi vom simti repede consecintele. Federalizare? Adio democratie. CAm asta am votat si cu asta ne-am ales.

Znaida Greceanii

Homo politicus in Moldova

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *