Eu cu cine votez

Azi am mers sa-mi spal masina, aa dis de dimineata, sa fie maine curata pentru excursia de duminica – un fe de regula interna a familiei. Aici dau peste un tinerel care ingtra in vorba cu mine si din una in alta, ajungem la intrebarea: Eu cu cine votez? Sfatul meu: cu cine vrei, alege-ti vectorul si da-i un vot. El, adept al “moldovenismului” ¬†refua, pe motiv ca toti sunt corupti. Ajugem si la discutia despre embargou, si-l intreb: de ce nu ne unim cu Romania, am avea din start 20 de milioane de cumparatori. La care se adauga si drepul de a munci oriunde in Uniunea Europeana, parca 90% din probleme s-ar rezolva.

Nu vreau sa aud de romani, imi spune el. Intreb mirat de ce. Pentru ca zic eu, in Moldova lui Stefan cel Mare de peste Prut sunt de doua ori mai multi moldoveni decat la noi. El mi-a explicat ca stie el ca oltenii au ceva cu moldovenii inca de pe vremea lui Stefan cel Mare. Ce sa-i zic? Pe cine sa conving si pentru ce?

Asta imi aduce amintre de recentele framantari intelectuale ale domnului Cristian Tabara, care a inceput sa-si puna intrebari legate despre filozofia moldovenilor. Pai daca nu-i inteleg eu, nascut si crescut aici, cum poate sa-i inteleaga cineva care abia a calcat pe pamant moldovenesc? Intrebarea insa ramane, si mai avem foarte putin timp sa ne decidem cu cine votam. Sa votam cu Filat, cu Plahotniuc sau cu Voronin? Mergem spre est, spre vest sau o luam de nebuni tot inapoi? Exista politician cinstit?

Moldova pana la 1812

Moldova pana la 1812

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *