Drum bun in Kamceatka

Dupa ce primele trenuri i-au mutat pe ucrainieni in Kamceatka, iata ca urmeaza inca un convoi “umanitar” care-i duce in Siberia pe cei 900 de refugiati ucrainieni. Iar ca sa nu se creada ca avem ceva de ascuns, va dam raspunsul oficial al guvernatorului din Crimeea. Cumva se va termina si razboiul dintre Rusia si Ucraina, iar atunci vom vedea mai limpede ce s-a ales din pacea si stabilitatea in estul Europei. Prin incalcarea unui tratat semnat recent, prin care Rusia promitea ca va respecta NECONDITIONAT integritatea teritoriala a Ucrainei, am pasit intr-o noua epoca, aceea a minciunilor din tratatele internationale. Incepand de acum putem promite orice, apoi ne razgandim si asta e tot.

„Astăzi am trimis 900 de oameni în Irkutsk. Înțelegeți, dezvoltarea socială a acestei regiuni a Rusiei este mult mai bună decât aici, în peninsulă”, a spus Șeremet. Până la 1 septembrie autoproclamatele autorități ale Crimeii intenționează să evacueze în Rusia toți refugiații.

Sper eu ca incet dar sigrur moldovenii vor intelege ca nu poti avea incredere in Rusia, iar statul asta de neutralitate si visul ca Moldova seamana cumva cu Elvetia o sa dispara. De ce ne comparam mereu cu altii si nu intelegem ca suntem intr-un loc si intr-o epoca neprielnica, iar cu cat suntem mai mici si mai farmitati intern – evident ideologic – cu atat o sa ne fie mai rau tuturor.Moldiva nu dormi, invata din istorie si fa ceva sa scapi din ghearele rusesti, altfel vom ajunge in curand sa ne numim cu toti Ivan si Natasa.

Ucarinieni mutati in Kamceatka

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *