Dorin Chirtoaca ar putea fi reales primar

Dorin Chirtoaca ar putea fi reales primar al Chisinaului in turul doi, daca o va invinge pe Zinaida Greceanîi, sansele sumnt mari insa nu neaparat fara posibilitatea de a avea surprize. La fotoliile de consilieri PSRM a obtinut majoritatea, cu aproape 32% din voturi, ocupand 19 dintre cele 48 disponibile. PL a ocupat locul doi cu 17 mandate si un procent de 29 % din voturi. Deci lupta e stransa, insa sansele sunt de partea socialistilor in acest moment.

Dorin Chirtoaca ar putea fi reales primar de Chisinau

Faptul ca Partidul Popular European (PPE din MD) a luat 11 mandate de consiler si s-a sitiat pe locul trei cu sase mandate si 11% din voturi ar putea insemna un sprijin pentru Dorin Chirtoaca in alegerile din turul doi, adica ar putea cumula voturile sale cu cele ale partidului lui Iurie Leanca si ale lui Oazu Nantoi. Un calcul simplu ne arata ca ar avea 37+10 = 47% din voturi, deci la limita de a fi reales.

Dupa ce CEC a procesat 93,1% din procesele verbale situatia arata astfel: Zinaida Greceanîi – 37,52%, urmata de Dorin Chirtoacă – 36,41% si Oazu Nantoi – 10,07%.

După procesarea a 98,7 la sută din voturi rezultatele sunt de 37,39% pentru candidatul PL Dorin Chirtoaca si de 35,95% pentru  cel al PSRM Zinaida Greceanîi.

Iata deci ca lupta va fi stransa, iar despre restul candidatilor putem spune ca au cheltuit degeaba banii pe reclama si propaganda, primii trei clasati au strans 83, 41% din voturi iar pentru restul candidatilor au ramans 16,59%. Uite ca domnul Serafim Urechean nu se mai intoarce, asa cum credea el si sustinatorii sai de la PLDM. Iar fotoliile din consiliul local spun si ele ca Vlad Filat pierde teren in capitala Moldovei. O invata el ceva din asta si va face alianta sincera cu PL-ul si poate de ce nu, cu Oazu Nantoi? Ma indoiesc ca a nteles mesajul, dar sper sa iesim cu bine si din incercarea asta!

Chirtoaca si Greceanai in turul 2

Dorin Chirtoaca ar putea fi reales primar de Chisinau

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *