Cum circula romanii in Moldova

Incepand de azi romanii care vor sa circule in Republica Moldova doar cu buletinul – cel obisnuit nu biometric – mai au de asteptat doar publicarea legii in Monitorul Oficial, deci pana la urma protestele din strada si impicarea MAE a Romaniei au dat roade, cum se spune in popor: Daca vrei poti! Nu stiu daca cetatenii romani din Moldova vor trece si ei granita doar cu buletinul, dar ar fi normal sa fie asa, ca gest de reciprocitate, mai ales ca daca ai buletin romanesc, inseamna ca locuiesti in Romania, deci in spatiul Uniunii Europene.

De cand circula romanii in Moldova doar cu buletinul

Iata ca asa cum spuneam, lupta tinerilor de pe ambele maluri de Prut a dat roade, acum cetatenii romani pot veni la fratii lor din Republica Moldova doar cu buletinul, sper sa fie o veste buna si pentru prietena mea din Bucuresti, Valy – pe care o astept cu drag pe la noi. Desi vin rar, vestile bune nu pot decat sa ne bucure, poate in curand vom vedea si Moldova in Uniunea Europeana, ca sa fim siguri ca drumul spre democratie este cu adevarat deschis.

Imi aduc aminte de Podul de flori, ani in care veneam la fratii mei cu buletinul in Romania, iar ei veneau la noi la fel. Apoi parca ceva s-a intamplat, a trebuit sa asteptam iar ca drumul sa fie lin, iar gardul de sarma ghimpata sa dispara si la figurat dintre cele doua tari surori!

Doar cu pasaportul in Moldova

Doar cu pașaportul in Republica Moldova începând din luna iunie 2015

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *