Chiril Gaburici, Moldcell si problemele unui turist in MD

Candva auzisem ca fostul premier Chiril Gaburici a fost mare sef la Moldcell in Republica Moldova, asa ca acum nu mai sunt mirat de ce mi se intampla. Acum sigur o sa va intrebati care este legatura cu cele trei notiuni din titlul acestui articol. Am sa va explic imediat, eu fiind turistul din Moldova, venit cu se spune prin partile locului “in ospetie” la niste prieteni. Cum nu aveam activat roaming-ul – mea culpa, n-am ce zice – am decis sa-mi iau o cartela moldoveneasca de la firma condusa candva de Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici, Moldcell si problemele unui turist in Moldova

Deci ati inteles, turist venit in Republica Moldova vede o reclama in care scrie 50 de lei cartela Moldcell cu 4G internet si 200 de minute in toata Moldova. Zic – uite domnule oferta aici nu ca in Europa, dau 2 euro si jumatate si uite ce primesti! Bun, merg la chisocul de pe marginea soselei, dau 50 de lei si zic ca vreau o cartela Moldocell, ca-s venit aici ca turist si nu pot suna. Imi zice ceva in limba rusa, nu pricep nimic si dau sa plec, fac cativa pasi si ma uit ca nu e nicio cartela SIM, e o caretla fix de 50 d elei de raincarcare.

Ma intorc cu bonul si cartela, dau iar sa-i explic prin semne ca nu an ce pune in telefon – dupa 10 minute apare un moldovean neaos si ii explica ca vreau cartela cu numar. Super, zic – intrebati daca merge pe iPhone ca sa nu iau degeaba cartela. Evident ca nu stie madam nimic, asa ca plec sa ma intalnesc cu prietenii de aici, mergem sa mancam ceva moldovenesc – haiducesc a iesit – frigarui cu mamaliguta, dau sa pun cartela, evident ca nu merge. Nu are si sim pentru iPhone, doar pentru HTC-ul sotiei. Nu e bai zic, da sa o punem, minune! NU merge – Cartela incorecta! Hai iar la chiosc, de data asta insotit de prietenii moldoveni, deci cu limba rusa am rezolvat deja. Zice mergeti la Moldcell, ce vreti sa va fac eu! Ok, zic stai ca-i bine am Internet si GPS, cat poate fi de greu? Find la Ciocana intru pe site-ul Moldcell si gasesc ca pe Igor Vieru la numarul 11 este un magazin Moldcell. Cautam ca disperatii, acolo nu-s decat niste blocuri, sunam la informatii : 022 444 444 si dupa ce apasam 1 pentru limba romana si 4 pentru operator, o domnisoara amabila imi zice: introduceti careluta – ati prins deja ca aici totul e la diminutiv, saculetul, carteluta, masuta, etc. – imi zice ca nu inteleg eu ceva, o fi telefonul defect. etc. Sa-i mai spun ca lucrez la Apple si deci ma pricep? La ce bun, dar ma indruma sa merg pe Mircea cel Batran 2/2 – adresa care evident nu apare pe site-ul oficial Moldcell. Cum zic ca mai vreau sa beau o bere Chisinau – de, sa fac vanzare autohtonilor, pe la 12 ma infiintez sa vad ce rezolv. Revin cu detalii dupa. Daca nu ma dau afara prietenii de la All Moldova, care spre bucuria mea, mi-au publicat povestea cu Chiril Gaburici, Moldcell si problemele unui turist in MD.

Articol primit la redactie prin telefon, ni s-a parut interesanta povestea unui turist care ar fi vrut sa se simta placut in Moldova, dar din prima zi a dat de Moldcell si problemele sale!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *