Chioscurile de cafea din Chisinau isi fac de cap

Am capatat un narav costisitor, in fiecare zi cand plec la munca imi iau un mocaccino de 35 de lei, adica mare si dublu, cel mic este 22 iar cel mediu este 25. Calicul din mine prefera ditamai paharul, desi sa fim seriosi, placerea sta ma costa aproape 800 de lei pe luna + benzina pentru ocolit pana la Barista Academy ala de unde ma provizionez la 8 dimineata. Banuiesc ca asta e o franciza, ca prea e plin Chisinaul de choscuri de genul asta. Doar ca ce sa vezi: azi ma intreaba, vreti capac la cafea, costa 2 lei! Pff, deci nu conteaza ca e scump, acum platesc si capacul de la paharul de plastic?

Chioscurile de cafea din Chisinau isi fac de cap

Evident ca nu faptul ca ar trebui sa scot suplimentar 2 x 22 = 44 de lei, deci o cafea si putin in plus, dar gestul m-a durut. Am vazut ca majoritatea luau fara capac. Sa ma apuc sa le revand pe ale mele cu 1 leu? Jenant pentru Coffe Academy sau cum le zice la cei cu franciza, sa te pretezi la 2 lei pentru capac pare mai mult decat o josnicie. De ce? Pai in primul rand ma indoiesc ca acel capac costa 2 lei, iar maine ma astept ca o sa vrea bani si pe paharul ala de plastic. Venim cu ceasca de acasa?

Pe langa subiect: aseara m-am uitat la romani la emisiunea ala “Sef sub acoperire” pentru ca vazusem ca va fi acolo seful de la “Tucano Coffe”, adica bastinas de-al nostru care s-a extins si peste Prut. Afacerile cu cafea si ceai sunt cele mai rentabile, peste 300% profit, la ceai e chiar 800%! In emisiune am vazut o batranica, femeie de serviciu la o cafenea din Chisinau. Avea 600 pensie, sau poate 800, nu mai retin. Lucrase profesoara si nu a putut aduce dovada ca a muncit in fosta URSS. Asa ca la 63 de ani – arata de 70 – spala toaleta din 30 in 30 de minute, intre timp spala vasele, matura, adica in 9 ore de munca nu statea deloc. A primit ajutor 12.000 de RON, adica cam 2.400 de euro. Asta e salariul meu pe 2 luni!

Va dati seama ca femeia aia a plans, a primit o avere de la patronul ei. Am realizat ce bine o ducem noi si ca ar trebui s anu ne plangem niciodata. Noi astia de dam 35 de MDL pe o cafea, fara capac!

Facebook Comments Box

Informatii recente:

  • Nu sunt informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *