Americanii au debarcat in Ucraina

Iata ca SUA face primul pas adevarat in sprijinul Ucarinei, trupele sale vor ajunge in curand in tara vecina si vor ajuta la refacerea armatei ucrainiene. Desi multi ar fi crezut ca este vorba despre trupe combatante, ei bine nu este chiar asa. Dar prezenta americanilor pe teritoriul ucrainian va oferi SUA posibilitatea de a sti exact cum stau lucrurile, cine minte si cine spune adevarul, desi este clar ca cei car ene mint sunt rusii si separatistii. Actiunea presedintelui Barack Obama este un raspuns la “actiunile pacificatoare” ale lui Vladimir Putin.

Se pare ca vestul se apuca de treaba tot mai cu spor, n timp ce Vladimir Putin este din ce in ce mai inghesuit de prostia facuta acum ceva vreme, cand dupa ce a ocupat Crimeea, a continuat luptele in estul Ucrainei. Ieri am fost in Transnistria, am ramas cu gura cascata cum pun “ex-moldovenii” problema. Un prieten im iexplica: pai rusii au dat Crimeea Ucrainei, e dretul or sa o ia. Dupa principiul asta, Republica Moldova ar reveni Turciei. Transnistria la fel! Uite ca e o abordare corecta, daca ar fi sa ma intrebe pe mine, si aici ma refer la Moldova nu la Ucraina.

De menţionat că SUA au aprobat din timp, în două lecturi, un proiect de lege privind recunoaşterea Ucrainei drept aliat al său, ce-i oferă posibilitatea să o protejeze ca pe un membru al NATO. Pentru intrarea în vigoare a acestui nou document este necesar să fie aprobat în ultima, a treia lectură, şi semnat de preşedintele Barack Obama.

Sursa: Deschide.MD

USA Army

Facebook Comments

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *