Alianta cu PCRM e aproape sigura

Asa e soarta moldoveanului, incerta si de multe ori ingrata, iar astazi pot sa spun cu o probabilitate de 99,99% ca alianta cu PCRM e aproape sigura la guvernare. Daca ai urmarit aseara emisiunea in Profunzime cu Lorena Bogaza si daca ai remarcat ca doar reperezentantii PL sunt cei care ies la “rampa”, este clar ce va urma. Nu spun ca Dorin Chirtoaca nu are dreptate, sau ca PL-ul nu judeca corect cum ar fi mai bine sa fie in alianta celor trei, dar astazi scopul nu este sa fie corect, sa fie cum vrem noi ci scopul aliantei este sa guverneze. Care e socoteala liberalilor? Probabil ca le place deja cum sta Pavlicenco pe la televiziuni si vor sa stea in opozitie. OK, asta e, insa ne vom trezi cu PCRM-il la guvernare. O fi bine? O fi rau? Ce va ceda alianta PD + PDLM ca sa poata continua asa cum vad ei drumul european al Republicii Moldova? Voronin Presedinte?

Ce spune aritmetica despre alinanta PCRM + PLDM+ PD? Spune ca au 21+23+19= 63 de mandate! Adica cu doua in plus fata de minimul necesar pentru a alege presedintele, desi asta e o problema ce se va rezolva peste un an si jumatate, deci este posibil sa-l vedem pe Voronin pe post de Lupu, ceea ce nu ar mira pe nimeni! Asta daca cei doi pro-europeni spera sa ia mai multe voturi la alegerile anticipate, daca nu – posibil sa stam 4 ani in formula semi-comunista. Preferata de electorat, daca ne uitam la nici 10% strans la alegeri de PL.

De ce spun ca sunt convins 99,99% de acest aspect? Pentru ca niciodata Vladimir Voronin nu a fost asa de amabil cu cei doi posibili aliati. Daca in Romania s-a putut PSD + PNL de ce nu s-ar putea si in Moldova PCRM + PLDM+ PD? Ca va avea aceiasi soarta ca si a vecinilor de peste Prut, asta e sigur. Dar parca le pasa lor de asta? Important este ca liberalii o tin pe a lor, in timp ce PLDM+ PD nu vor sa fie pe post de invatacei, ceea este corect daca judecam omeneste si nu politic. Deci spre Europa cu Voronin la putere!

Liderul PCRM Vladimir Voronin a mentionat in discursul sau

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *