Ai n-ai bani cumpara polita de asigurare

Nu am stat sa citesc Constitutia Republicii Moldova, dar sunt singur ca undeva scrie si despre libertatdea de a trai, iar chestia asta cu ai sa nu ai venituri sa cumperi polita de asigurare, care in 2015 costa nu mai mult dar nici mai putin de 4.056 de lei ma cam pune pe ganduri. Aberatia mi se par esi mai mare atunci cand aflu ca cei cu venituri, precum notarii sau cei cu terenuri agricole au o mica scutire de 50% sau chiar 75%. Adica sa-mi cumpar niste pamant sau cum?

De reduceri de 50 la sută la procurarea poliţei medicale vor beneficia fondatorii întreprinderilor individuale, arendaşii, deţinătorii de patentă, notarii publici, judecătorii şi avocaţii neangajaţi. Proprietarii terenurilor agricole beneficiază de reduceri de 75 la sută.

Iar daca nu faci rost de cei 4.065 lei ce se intampla? Te apuci de furat sau cum? Ma fac si eu avocat neangajat, adica termin facultatea de drept si ma uit la stele ca sa beneficiez de scutire de 50%? Dar daca nu mai primesc somaj si nu sunt angajat ce fac? Cer lui Plahotniuc cu imprumut? Dar ai grija, daca nu ai facut rost de bani pana la 28 iulie, vei avea de plata 4.860  lei, adica 405 lei pe luna! De unde sa-i iei, nu ma duce capul, vad ca nici statul nu prea are banii astia, avand invedere ca sunt persoane cu venit asemanator, pensionari cu 1000 de lei pe luna, etc.

Vrei sa vezi cat face pensia ta in euro astazi? La un curs oficial de 21 de lei si 31 de bani, daca ai 1000 de lei pensie inseamna ca ai nici mai mult nici mai putin de 46,92 euro – adica cam cat ar castiga cel mai sarac european intr-o zi!

Polita de asigurari medicale MD

Polita de asigurari medicale MD costa in 2015 4.056 lei

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *