Ai grija cu cine votezi

Dupa 10 ani de trai in Finlanda stau si ma intreb, oare in Moldova mea draga stie cineva ca aici coruptia este aproape zero! Oare de ce nu sunt hoti in Parlamentul din Finlanda iar primarii nu fura? Spre deosebire de Chisinau unde trebuie sa stii limba rusa ca sa te descurci, aici e suficient sa stii engleza si toata lumea iti raspunde amabil, chiar pe strada. Oare de ce? Sa-ti mai spun ca nivelul de trai in Finlanda pare o poveste pentru moldoveni, care numara banutii cand merg la piata?

Ai grija cu cine votezi

Fara sa vizez ca Dorin Chirtoaca ar putea aduce Chisinaul la nivelul orasului Helsinki, am ales sa va vorbesc despre tara mea adoptiva tocmai pentrui ca si aici sunt locuitori putini, o gramada de emigranti cu o cultara diferita de cea scandinava, dar totusi aici e raiul pe Pamant, ca sa intelegeti despre ce vorbesc. Vrei sa-ti faci o firma in Finlanda? Nimic mai simplu, nu trebuie sa alergi sistatul nu-ti ia toata agoniseala pentru bugetul de stat sau cel local. Ai nevoie sa dai spaga? Niciodata!

Cum se circula in orasele mai mari din tara minune? Cu bicicleta, nu vezi aglomeratia din Chisinau – trebuie doar sa faci piste de biciclisti si locuri de parcare! Rutiere? Nici una, in autobuze este loc suficient si nuy vezi lumea stand in picioare! Oare de ce? In capitala locuiesc doar 605 523 locuitori, ca in Chisinau! Cum de aici merge asa de bine si la noi NU?

De ce oare in Finlanda politicienii nu ai imunitate sau pensii speciale? Nu sunt si ei oameni? Hai sa vedem cu cine votam, poate nu ne calaresc din nou comunistii si socialistii, macar in Chisinau!

Putin sef peste OI

Alegerile din Republica Moldova – ai grija cu cine votezi!

Informatii recente:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *